preskoči na sadržaj

Osnovna škola Darda

 > Naslovnica
Vijesti

UČENICI SEDMIH I OSMIH RAZREDA OSTVARILI LIJEPE REZULTATE NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA IZ ČETIRIJU PREDMETA

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 31. 3. 2021.

Renato Cmrečnjak dvaput peti - iz kemije i geografije!

Čestitamo učenicima natjecateljima iz informatike, kemije, geografije i engleskoga jezika, kao i njihovim mentorima! Trud se isplatio!

Širenjem koronavirusa i nove zarazne bolesti diljem svijeta i u Hrvatskoj, učenici su se i učitelji našli pred novim izazovima učenja i poučavanja. Zbog strogih epidemioloških mjera, posebnih uvjeta školovanja i fizičkoga distanciranja, vrlo je teška bila i priprema učenika za školska i županijska natjecanja. Ipak, volja, entuzijazam i nastavni dodatni rad na daljinu rezultirali su uspjehom u ožujku 2021.

Najuspješniji je bio Renato Cmrečnjak, 7.c, koji je osvojio dva peta mjesta -iz kemije i geografije! Ondje mu se, uz mentora Gorana Ledenčana, pridružio i Borna Alimović iz 5.b, koji je bio 17. Na natjecanju iz kemije, održanome u OŠ Franje Krežme, pridružila mu se kolegica Leticia Parat, koja je bila na 17. mjestu. Vodila ih je mentorica Andreja Dorić, prof. biologije i kemije.

Posebno uspješni bili su informatičari, pod vodstvom mentorice Ivane Lajoš Brkić. Aleksandar Radanović osvojio je drugo, Marko Košević četvrto (obojica iz 7.a), a Ante Vukas (7.b) šesto mjesto!

   

 

Na županijskome natjecanju iz engleskoga jezika, održanome na daljinu, sudjelovali su učenici 8.b - Luko Šarić (11. mjesto) i Vanessa Ament (13. mjesto). Mentorica im je bila Mirela Horvat, prof. engleskoga i njemačkoga jezika.

   

 

U Osječko-baranjskoj županiji nalaze se 73 osnovne škole, koje broje oko 23 000 učenika. Biti pozvan na županijsko natjecanje, na kojem sudjeluje tridesetoro učenika, nije mala stvar. Upravo suprotno, velika je to stvar i za učenike i za mentore, kao i prijatelje i školu u cjelini. Naši su učenici već godinama uspješni na mnogim poljima, u sportskim natjecanjima te u prirodnim i društvenim predmetima. Unatoč „novom normalnom“, koje je za učenike neuobičajeno, neprirodno i nenormalno, uspjeli smo na županijskim natjecanjima ostvariti odlične rezultate. Epidemiološka situacija i Covid-19 nisu nam dali raditi s učenicima kako smo navikli, ali upornost, ljubav i predanje učinili su svoje, zaključila je mentorica Dorić.

 

 

B. Horvat
Tražilica
 

Creative Learners, Tomorrow Entepreneurs

Through artistic abilities to developed basic skils

Promoting the social inclusion of our disadvantaged students

 

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Darda / Školska 9, HR-31326 Darda / www.os-darda.skole.hr / ured@os-darda.skole.hr
preskoči na navigaciju